Pastís de formatge (New York Cheesecake)

Whole kitchen en la seva Proposta Dolça per al mes de juliol ens convida a preparar tot un clàssic de la rebosteria nord-americana, el New York Cheesecake.

Amb aquesta quantitat d’ingredients, surt un pastís per a unes 10 ó 12 persones

Base

Ingredients

  • 210 gr. de galetes
  • 40 gr. de sucre
  • 120 gr. de mantega

Preparació

Triturar les galetes fins que tinguin textura de farina. En un bol barrejar-les amb el sucre i la mantega fosa fins a formar una massa compacta.

Untar amb mantega la base i les parets d’un motlle desmotllable de 23 cmts per evitar que s’enganxi i s’esquerdi quan el pastís es refredi. Posar-hi la massa pressionant uniformement fins a obtenir una capa d’uns 3 cm. Reservar a la nevera.

Massa

Ingredients

  • 1 kg de formatge crema (tipus Philadelphia)
  • 190 gr. de sucre
  • 35 gr. de farina
  • 5 ous
  • 80 ml. de nata líquida
  • 1/4 cdta. ratlladura de llimona
  • 1 cdta d’extracte de vainilla

Preparació

Tots els ingredients han d’estar a temperatura ambient.

Batre el formatge, el sucre i la farina, afegir-hi els ous, un a un, batent després de cada addicció. Afegir la nata líquida, la llimona i la vainilla i barrejar fins que quedin tots els ingredients integrats, amb compte de no batre en excés, per no introduir aire a la massa.  

Abocar la massa sobre la base de galetes i introduir-la al prestatge del mig del forn preescalfat a 180º durant 15 minuts. Passat aquest temps, abaixar la temperatura a 120º graus i coure durant 1,5 hores més o fins que estigui consistent (el centre del pastís semblarà una mica humit, és normal).

Després, treure’l del forn deixar-lo refredar sobre una reixa mentre preparem el topping.

Topping

Ingredients

  • 240 ml. de crema agra (com que no n’he trobat, he fet servir 200 gr. de Crème Fraîche i 40 gr. de nata líquida)
  • 35 gr. de sucre
  • 1/2 cdta. d’extracte de vainilla
     

Preparació

En un bol posar la crema agra, el sucre i la vainilla i barrejar fins a obtenir una massa fluida.

Estendre aquesta barreja sobre el pastís calent, introduir-lo una altra vegada al forn i coure’l 15 minuts més.

Passat aquest temps, treure’l del forn, passar un ganivet o espàtula pel voltant de la paret de dins del motlle per afluixar-lo (això farà que desmotlli millor i ajudarà a prevenir l’aparició d’esquerdes en la superfície quan es refredi).

Introduir el pastís una altra vegada al forn apagat amb la porta oberta i deixar refredar.

Un cop fred, refrigerar-lo almenys 6 hores tapat amb paper film, millor tota la nit. D’un dia per l’altre, el pastís agafa més fermesa i gust.

Altres possibilitats:

Com que amb aquesta quantitat d’ingredients surt un pastís molt gros, hi ha la possibilitat de  congelar-lo col·locant-lo un cop fred en un recipient dins del congelador fins que estigui dur. Després, treure’l del congelador, embolicar-lo amb paper d’alumini i posar-lo dins d’una bossa per congelar. Tornar al congelador. A l’hora de descongelar, deixar-lo destapat a dins de la nevera durant la nit.

Ho he vist a: http://www.joyofbaking.com/Cheesecake.html#ixzz0ubAsekbk

Anuncis

7 comentaris

Filed under Cuina

7 responses to “Pastís de formatge (New York Cheesecake)

  1. Me gusta tu tarta, yo la próxima creo que la haré así con los toppings a parte porque me gusta mucho como queda la tarta en si sin mas y como tampoco soy muy golosa…
    Un beso

  2. Hola parelladefet!!
    Moltes gracies per la teva visita, m’ha fet molta il.lusio!
    El teu cheesecake m’encanta, tant alt i amb la consistencia perfecte que caracteritza aquest pastis!
    Vaig a passejar-me pel teu blog aviam que tal!

  3. M’encanta la teva, és l’original amb el topping de de crema agra és veu molt bona

  4. parelladefet

    Moltes gràcies noies! Com que sóc nova en això dels pastissos, no em vaig voler arriscar i vaig seguir la recepta de WK al peu de la lletra, però si la repeteixo, provaré d’innovar amb les vostres idees!

  5. caterina

    Quina bona pinta! jo vaig fer galetes de mantequilla aquest cap de setmana passat i van quedar millor del que pensava. Li pas la vostra recepta a la meva germana, que és una amant de les postres! 🙂

  6. Hola. Llàstima que els post no es puguin olorar i provar. En això WordPress ha de millorar.

    La veritat és que te molt bona pinta. En a mi també m’agrada aquest pastís i el prefereixo aixì, ample, q

  7. Bé, ja hauràs vist que se m’ha escapat un dit i he enviat el comentari anterior per error, sense estar acabat. Disculpa.

    Serà un comentari en dues parts…Segueixo:

    …ample. L’aspecte interior i exterior fan que entri pels ulls i jo soc dels que menja una mica per la vista.

    Fins la propera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s