Hamburgueses casolanes

Whole kitchen en la seva Proposta Salada per al mes de juliol ens convida a preparar tot un clàssic de la cuina contemporània com és l’Hamburguesa.

HAMBURGUESA

Ingredients per a dues persones:

  • pa ratllat
  • 3 branques de julivert fresc picat
  • 1/2 culleradeta de mostassa de Dijon
  • 200 g de carn de vedella picada
  • 1/2 ou batut
  • sal
  • pebre
  • oli d’oliva

Elaboració:

Posar un grapat de pa ratllat, el julivert, la mostassa, la carn i el mig ou en un bol. Afegir-hi una mica de sal i pebre. Amassar-ho amb les mans i barrejar-ho tot. Dividir la massa en 2 parts i donar-los forma d’hamburguesa. Afegir un rajolí d’oli, embolicar-les i guardar-les a la nevera perquè agafin consistència, almenys una hora.

PANET
Ingredients per a dues persones: 

        La massa:

  •  150 grs. farina de força tamisada
  • 1,5 grs. de llevat sec
  • 7 grs. mantega
  • 1/2 ou batut
  • 1/2 culleradeta de mel  
  • 45 grs. de llet
  • 35 grs. d’aigua

         Per la part de fora dels panets: 

  • 1/2 ou batut
  • llavors de sèsam

Elaboració:

Posar tots els ingredients en un bol i amassar amb les mans fins que tots els ingredients estiguin integrats i la massa es desenganxi, treure-la del bol i acabar d’amassar sobre una superfície enfarinada. Untar un bol amb oli i deixar-hi reposar la massa tapada amb paper film en un lloc càlid i lluny de corrents durant 1 hora o fins que gairebé tripliqui el seu volum.

Passat aquest temps, amassar un parell de minuts més sobre una superfície enfarinada per eliminar l’aire que ha agafat i dividir-la en 2 porcions. Fer-ne boles i les aixafar-les una mica, posar-les sobre la safata del forn, tapar-les amb un drap i deixar-les reposar fins que pugin i dupliquin el seu volum. Després, pintar-les amb ou, fer-hi un tall molt prim i poc profund en forma de creu i tirar-hi sèsam per sobre.

 Posar a la mateixa safata del forn un bol amb aigua, introduir-la al forn a 220º i deixar coure durant uns 18 minuts aproximadament.

SALSA BARBACOA CASOLANA
Ingredients per a dues persones:

  • 2 cullerades d’oli
  • 1 ceba petita tallada fina
  • 3 culleradetes de vinagre de vi negre
  • 1 cullerada de sucre moreno
  • 80 ml de tomàquet natural ratllat
  • 2 culleradetes de salsa worchestershire
  • 2 culleradetes de salsa de soja

Elaboració:

Escalfar l’oli en una paella, fregir la ceba fins que estigui lleugerament daurada, afegir-hi la resta d’ingredients i deixar coure a foc lent durant uns 10 minuts. Triturar-ho i deixar-ho refredar.

 

 

 

 

 

Presentació:

Nosaltres ens les hem menjat acompanyades de formatge i ceba sofregida però també es poden servir amb enciam i altres verdures.

 

Anuncis

5 comentaris

Filed under Cuina

5 responses to “Hamburgueses casolanes

  1. Mmm que deliciaaaa! yo ya no se con cual me quedaría, lo cierto es que cada vez que abro una página me cae la baba, eso me termina de pasar ahora mismo, que manos!

    Besitos

  2. Ohh! que bona aquesta hamburguesa té una pinta excel.lent, com tens la proposta dolça?

  3. parelladefet

    Hola Judith! Moltes gràcies! M’ho vaig passar molt bé fent els panets. I eren boníssims!

    La proposta dolça em sembla més fàcil que la del mes passat però ja veurem…

    He vist que tu ja l’havies feta molt semblant, la que et van dir que estava tremenda… Jajaja!!

  4. Mmm que deliciaaaa! yo ya no se con cual me quedaría, lo cierto es que cada vez que abro una página me cae la baba, eso me termina de pasar ahora mismo, que manos!
    +1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s