Risotto de verdures

Whole Kitchen en la seva Proposta Salada per al mes de juny ens convida a preparar tot un clàssic de la cuina tradicional italiana, un Risotto de verdures

Ingredients per a dues persones:

  • 750 ml de brou vegetal
  • 60 g de mantega sense sal
  • 1 gra d’all molt picat
  • 1 ceba picada molt fina
  • 75 g de pastanaga trossejada
  • 75 ml de vi blanc sec
  • 200 g d’arròs per risotto
  • 50 g de mongetes verdes trossejades
  • 50 g d’espàrrecs verds trossejats
  • 50 g de pèsols
  • sal i pebre negre
  • 1 cullerada d’alfàbrega fresca
  • 40 g de parmesà acabat de ratllar 

        Per al brou:

  • 2 patates
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • 2 naps
  • 1 branca d’api
  • 3 tomàquets cherry
  • 1.5 litres d’aigua

Preparació 

Per fer el brou cal posar totes les verdures tallades grosses en una olla, abocar-hi 1,5 litres d’aigua, afegir-hi una mica de sal i fer-ho bullir a foc lent durant 20 minuts. Retirar el brou del foc i deixar-lo refredar una mica, a continuació, colar-lo sobre un bol, pressionant bé les verdures amb una cullera.

Posar el brou a foc lent per mantenir-lo calent però sense que arribi a bullir.

Fondre la meitat de la mantega en una cassola  i afegir-hi l’all, la ceba i la pastanaga. Coure a foc lent durant uns 5 ó 10 minuts fins que la ceba estigui tendra i transparent. Afegir el vi, apujar el foc i deixar que bulli fins que pràcticament s’hagi evaporat. En aquest moment, afegir l’arròs, remenar i deixar fins que quedi sec i s’hagi impregnat bé de mantega.

Afegir el brou poc a poc, sempre remenant amb cura i esperant que l’arròs absorbeixi gairebé tot el líquid abans d’afegir-ne més. No ha de bullir amb força ni tampoc ha de quedar massa sec.

Passats 5 minuts de cocció de l’arròs, afegir les mongetes tendres, els espàrrecs i els pèsols i deixar cuinar fins que les verdures estiguin al punt i l’arròs cremós però al dente.

Afegir sal i pebre al gust, incorporar la mantega i les herbes i remoure amb delicadesa. Seguidament incorporar el formatge i remenar novament amb delicadesa. Tapar la cassola i deixar que el risotto reposi un parell de minuts abans de servir.

Es pot servir a part una mica de brou per si es prefereix més deslligat i també una mica més de formatge.

Anuncis

4 comentaris

Filed under Cuina

4 responses to “Risotto de verdures

  1. caterina

    M’encanta la cuina italiana i els risottos! N’he fet d’uns quants tipus i m’agrada tastar menjars nous. Agaf la recepta. Té molt bona pinta per les fotos 😉

  2. parelladefet

    Moltes gràcies Caterina!

    És un plat que no he menjat gaire, no acostumo a demanar-lo als restaurants, tampoc l’havia cuinat mai i em va agradar molt fer-lo, no és tan difícil com em pensava.

  3. M’agraden els risottos. El que proposes segur qué està boníssim. Crec que el meu preferit és el de barreja de bolets, amb molts ceps.

    N’hi ha un de molt interessant , pel color, l’aroma i el sabor, el de maduixes.

    Tornaré pel te blog.

    • parelladefet

      Tinc moltes ganes de provar de fer el de ceps, em sembla que ha de ser molt bo i no l’he tastat mai. I aquest que proposes de maduixes, ha de ser molt diferent, a veure si un dia m’hi atreveixo…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s