Via verda Val de Zafan, Terra Alta i Baix Ebre

El meu parelladefet ha fet 35 anys i li vaig regalar un cap de setmana sorpresa a les vies verdes de Val de Zafan, Terra Alta i Baix Ebre en bicicleta. És una escapada molt recomanable per desconnectar i oxigenar-se una mica. No cal estar en forma, us asseguro que jo no anava en bicicleta des de la BH… Els danys col·laterals només van ser un lleuger mal de cul durant els dos dies següents.

Una vegada estudiat el perfil de les tres vies, que a la pràctica són una perquè són seguides, vaig decidir fer-les de l’interior cap al mar per aprofitar la baixada. I per assegurar-me de no fer ni una pujada, enlloc de començar a Alcanyís, vam començar a Vall-de-roures. El final de la ruta el vaig posar a Roquetes perquè em va semblar que seria més fàcil aparcar. Així, són en total uns 60 km. Llavors vaig trobar uns voluntaris benefactors que es van oferir a portar-nos des del final de la ruta, on vam deixar el cotxe, fins al principi.

Vaig partir l’itinerari en dues etapes de 30 km, vam dormir la nit del divendres a Vall-de-roures i la de dissabte a Bot. A la pràctica, com que tota l’estona fa baixada, em vaig adonar que podríem haver fet els 60 km en un sol dia. Però també va estar bé. Com que les etapes se’ns feien curtes, vam anar sortint de la via verda i visitant els pobles del voltant.

La ruta passa per nombrosos túnels sense il·luminació, per tant, és important portar llum a les bicicletes o frontals.

També recomano portar càmera de fer fotos, el paisatge és preciós; durant la primera meitat tens els Ports a la dreta, passes per viaductes i pel Santuari de la Fontcalda. Si s’hi va a l’estiu, hi ha molts llocs on banyar-se.

La segona part de la via discorre pel marge dret de l’Ebre, que es veu immens i impressionant. I durant els últims kilòmetres et rodegen camps de tarongers.

Ens va agradar molt, ens hem quedat amb ganes de fer-ne alguna altra. N’hi ha moltíssimes. Segur que aquest estiu repetirem!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Esports

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s