Xai al forn amb mostassa

Fa uns dies vaig comprar una safata de carn de xai que semblava tota de costelles i mitjanes però una vegada vaig treure la primera capa, em vaig adonar que a sota hi havia uns talls molt estranys que encara no he aconseguit identificar i que vaig congelar. Avui que estic de rodrigues, he decidit fer-hi alguna cosa i, després de navegar una mica documentant-me sobre el tema, m’he inventat la següent recepta.

Ingredients (per uns persona)

  • Una ració de xai
  • Mitja ceba
  • Una culleradeta de mostassa a l’Ancienne
  • El suc de mitja llimona
  • Una cullerada sopera d’oli del bo
  • Una branqueta de romaní
  • Sal
  • Pebre negre

Preparació

He posat la ceba tallada fina en una cassola de fang. He salpebrat la carn. He barrejat la mostassa amb l’oli i el suc de llimona i amb un pinzell he untat a la carn aquesta mescla. A sobre hi he col·locat la branqueta de romaní. Ho he enformat durant una hora a temperatura mitja. Els últims 10′ he posat el forn per sobre perquè quedés torradet.

El resultat

La carn estava molt tendre i gustosa i la ceba i el suquet boníssims. Llàstima que el tall no identificat tenia molt greix. Mai més compraré safates de carn. Un altre dia provaré la recepta en un tall conegut més magre.

Anuncis

2 comentaris

Filed under Cuina

2 responses to “Xai al forn amb mostassa

  1. M’agrada molt la mostassa i la veritat el xai també o sigui que aquesta recepta és per provar-la!

  2. parelladefet

    Gràcies Jutith!

    Jo he vist la teva recepta del magret d’ànec i no trigaré a provar-la, no tenia ni idea que es feia així!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s